Vill du ge ut bok?

Många drömmer om att bli författare, och när förlagen avvisar nästan alla kan ett alternativ vara att ge ut en bok på egen hand. Funderar du på detta och hur det egentligen fungerar? Det är inte så krångligt som du kanske tror.

Ge ut bok – fördelar

Den allra största fördelen är att boken blir utgiven och kan nå ut till läsare. På det sättet får boken mycket större betydelse än om den stannar i din byrålåda och inte blir läst av någon. En annan fördel är att du själv har all makt över utgivningen, hur länge den ska finnas tillgänglig för köp och så vidare. Du får också själv en mycket större del av förtjänsten. Om du vänder dig till något av de branschledande ge ut bok-företagen är det inte heller svårt. Det kan finnas färdiga mallar att använda dig av, eller så finns det möjlighet att köpa den hjälp du behöver för att skapa en professionell bok. Själva utgivningen brukar inte kosta särskilt mycket. För en låg grundsumma kan du få ett ISBN-nummer och att boken blir tillgänglig för försäljning. Sen behöver du bara betala för de exemplar du väljer att få tryckta och skickade hem till dig. När någon köper boken i en nätbokhandel trycks den och skickas direkt till kunden och det enda du ser är förtjänsten som kommer in på ditt konto.

Vilka är nackdelarna?

Det finns såklart även nackdelar med att ge ut en bok på det här sättet. Den största nackdelen är att det ges ut så många olika böcker varje år, så det är svårt att nå ut. Visst kan du köpa reklam och posta info om boken i sociala medier, men det är få som på egen hand lyckas skapa den marknadsföring som behövs för att en bok ska bli känd och får en stor läsarkrets.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *