Hur ofta krävs stamspolning?

Hur ofta sker stamspolning?

En vanlig fråga som de flesta lägenhetsinnehavarna eller villaägare brukar ställa sig själva: hur ofta ska jag utföra stamspolning? Det är en legitim fråga som alla med ett skärpt sinne bör ställa sig själv. Om inte den frågan ställs så riskerat ni att inte veta hur ofta en stamspolning faktiskt bör ske. Att inte besitta den kunskapen betyder att ni står i riskzonen för de problemen som följer med okunskapen gällande stammar. Du kan exempelvis få ett betydligt mycket sämre flöde i kranen och kontinuerliga stopp i toaletten. Det kan i sin tur leda till vattenskador i din lägenhet eller villa. Den kostnaden brukar ligga på en stor kostnad vilket ingen är intresserad av att betala.

Hur ofta behöver villor stamspolning?

En villa behöver spolas med jämna mellanrum för att rörens kvalité ska fortsätta hållas på en hög nivå. Om det inte sköts på grund av okunskap så riskeras villan att utsättas för fuktskador vilket kräver stora avfuktningsarbeten. Dessa entreprenader är stora och framför allt dyra. För att inte riskera att villan eller bostadsrättsföreningen utsätts för dessa vattenskador så bör rören inspekteras med kamera innan arbetet påbörjas. Då kan de bli glasklart hur ofta stamspolning bör utföras i framtiden samt om rören behöver renoveras. Ett stambyte eller en relining kan behövas i vissa lägen när stammarna är i tillräckligt dåligt skick för att en spolning inte ska vara värd att utföra.

Utbildning för att arbeta med stamspolning

För de som vill arbeta med stamspolning finns det oturligt nog inget gymnasium eller folkhögskola med utbildning inom området. Utan du får utbilda dig till rörmokare och ta vägen som lärling in i branschen. Om du redan är rörmokare är det egentligen bara att byta spår vilket är väldigt enkelt. Det är det bara att slå iväg en signa till en spolningsfirma och fråga om de anställer över huvud taget.

Om du är intresserad av att få en spolning utförd i din lägenhet eller villa rekommenderar jag detta företag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *